Hi! ik ben Desie

“Mijn familie en vrienden noemen mij altijd Dees. Hier komt dan ook de naam Deesign Interieurs vandaan. 
Ik ben goed in kletsen, kan de hele middag op het terras zitten en woon samen met mijn man in het dorpje Zegveld.”

Desie Ponsteen den Braber Deesign interieurs woerden zegveld

Op de middelbare school wist ik het al zeker, ik wil interieurontwerper worden! Mijn vader is projectleider en mijn opa was uitvoerder in de bouw. Er werd bij ons thuis dus veel over woningen, ontwerpen en materialen gesproken. Ik vond dit als kind reuze interessant en kreeg hier ook steeds meer interesse in. Ik zag mezelf nou niet direct met een bouwhelm de bouwplaats opstappen, maar dat ik wel die richting op wilde was duidelijk. 

Op mijn 16e besloot ik om mij in te schrijven op het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam om hier opgeleid te worden tot interieuradviseur. Op deze opleiding heb ik ontzettend veel mogen leren over vormgeving, ontwerplijnen, materialen, kleurpsychologie en ga zo maar door. Ook door de vele stages die je vanuit het HMC loopt, ontdekte ik mijn ware passie voor interieur. 

Na het HMC twijfelde ik erg of ik door wilde studeren tot interieurarchitect, of dat ik gelijk aan het werk zou gaan. Toen werd ik toevallig benaderd door mijn laatste stagebedrijf of ik misschien wilde blijven werken bij dit bedrijf. Omdat dit geen toeval kon zijn ben ik toen aan de slag gegaan als interieuradviseur/ interieurontwerper bij een wooninrichter in het hogere segment. Hier heb ik geen dag spijt van gehad. Ik mocht werken met de mooiste collecties en de meest uiteenlopende interieurs ontwerpen. 

Elke dag ga ik weer met veel plezier aan het werk. Ik houd ervan om verschillende materialen te combineren om zo een mooi contrast in kleur en structuur te creëren. Het geeft mij veel voldoening om met mijn ontwerpen en kennis opdrachtgevers (weer) blij te maken met het interieur. Hier doe ik het natuurlijk voor! 

Na een aantal jaar werkzaam te zijn in het interieur, bleef de gedachte aan mij knagen dat ik ook graag voor mijzelf aan de slag wilde gaan volgens mijn eigen stijl en eigen werkwijze. Eind 2019 heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben naar de Kamer Van Koophandel gestapt, ben parttime gaan werken bij de wooninrichter en ging mij de andere helft van de week focussen op Deesign Interieurs. Een grote en spannende stap.

Nu een paar jaar later mag ik terugkijken op leuke opdrachten en hoop ik dat ik nog vele interieurs mag ontwerpen. Want als je me vraagt waar ik blij van wordt, dan is dit onder de mensen zijn en iets voor ze kunnen betekenen! Mag ik jou binnenkort ook ontmoeten?