Interieurontwerp Zegveld Zorgt in de Pionier

Als echte Zegveldse ben ik natuurlijk begaan met wat er in het dorp gebeurd en speelt. Daarom ben ik enorm blij dat het appartementencomplex De Pionier eindelijk gebouwd is. Er was namelijk geen mogelijkheid om in een kleinere gelijkvloerse woning oud te worden in Zegveld. Hoe leuk is het dan ook dat de appartementen in de Pionier momenteel allemaal bewoond worden door Zegvelders die hun leven lang al in het dorp wonen?!

Extra leuk is het dat één appartement toegewezen is aan Zegveld Zorgt. Zij organiseren onder andere veel activiteiten voor de ouderen en mogen hier deze ruimte voor gebruiken. Ook kan de ruimte door de bewoners gebruikt worden om bijvoorbeeld een verjaardag te vieren. 

Op een avond werd ik gebeld of ik wilde helpen met het bedenken van een goed interieur voor deze ruimte. Natuurlijk wilde ik dat! 

De opdracht was om een flexibele inrichting te ontwerpen met goede verlichting en genoeg zitplekken. Hiermee moest natuurlijk rekening gehouden worden met looproutes waar ook rollators, rolstoelen en scootmobielen zonder problemen doorheen konden. Ook moest de inrichting niet teveel schoonmaakwerk en onderhoud vragen. 

Het kleurpalet is opvallend, maar niet vreemd voor de Zegvelders. Blauw en geel zijn namelijk de kleuren van de vlag van het dorp. Dit was de reden om te kiezen voor de fijne stapelbare stoelen van Zuiver. Een sociale werkplaats maakte de eikenhouten tafels met grotendeels centrale poten, zodat de tafels gemakkelijk naar elkaar geschoven konden worden. Natuurlijk konden koeien in een Zegvelds interieurontwerp niet ontbreken en daarom is er een echt statement gemaakt met het fotobehang. Aan de andere zijde zijn kleinere foto’s van vroeger aan de wand gehangen. 

Goed om te weten is dat alle materialen makkelijk zijn in onderhoud. En mocht er eens een vlek ontstaan, dan is dit gemakkelijk op te lossen. 

Het was enorm leuk om dit interieur te mogen ontwerpen en het doet me goed om te zien dat de ruimte erg veel gebruikt wordt.